Lentekriebels vragen om lente maaltijden. Frisse gerechten, verse producten en veel kleur.
Afgelopen Pasen maakte mijn dochter de toepasselijke ‘spring rolls’ met eetbare bloemen. Je kan er eindeloos mee variëren, het ziet er geweldig uit en het smaakt super. Daarbij weet je ook nog indruk te maken op je familie hiermee. (En dat heeft ze gedaan :-))
Wat heb je nodig?
Rijstpapier
Edame boontjes
Wortel
Taugé
Komkommer
Sla
Mihoen noedels
Eetbare bloemen
Voor de dip
Pindakaas
Sesamolie
Sojasaus
Honing
Knoflook
Hoeveelheden heb ik niet van mijn dochter gekregen, dus die sla ik over vandaag. Doe vooral wat goed voelt. VOor de dip raad ze aan om tussendoor veel te proeven en het gaandeweg op smaak te brengen.
Hierbij deel ik de tutorial die ze heeft gevolgd om de rolls goed te vouwen:
Het vergt even wat geduld, om het vouwen van het rijstpapier, onder de knie te krijgen. Het blijft soms wat plakken aan de ondergrond, dus hoe sneller je ze eet hoe beter.
Ga jij ze ook maken deze pasen? Deel dan met ons jullie foto's. We zijn erg benieuwd.
Eet smakelijk!
Comments